viernes, 29 de julio de 2016

Volem que la pista de Skate i Basquet es quedi al Botafoc



Des de la associació de veïns del Tancat III, a traves d’aquest comunicat volem fer publica la nostra  valoració sobre el punt del Ple del passat dia 19 on es va aprovar la nostra proposta per l ‘ il·luminació del conjunt de carrers Miquel Marti i Pol, Ramon Llull del barri i la pista de Skate del Botafoc.

En primer lloc volem agrair als grups de Si es Pot i Ciutadans, que hagin portat la nostra proposta al ple; així com agraïm als partits politics Som Poble, Partit Popular i Govern els seus vots favorables que han possibilitat que la nostra proposta tingui la aprovació administrativa, necessària per poder ser tinguda en compte per tirar-la endavant. Pel que fa al vot en contra de Plataforma per Catalunya, estan en el seu dret a votar en contra, però nosaltres creiem que es un error greu per que la mesura dota de seguretat un espai públic transitat per molta gent i a unes pistes on juguen nens del municipi.

Pel que fa al posicionament del Govern local, tot i que va votar a favor, de les paraules de la regidora deduïm, que no esta clar el que faran, donat que diu que encara no s’ha decidit res, i que voten a favor per que la proposta esta dient que s’ avaluí el cost de l’ instal·lació i això ja s’ha fet.

1.      Lo primer que li volem recordar-li a la regidoria  d’ enllumenat  Camil·la Barnades Pérez que al escrit  que ens va enviar  del 23 d’octubre de 2015 es va dir  “que sensibles al problema que ocupa sobre la falta d' il·luminació, s'ha demanat pressupost a I' empresa mantenidora del servei” no obstant davant de la falta de resposta aquesta qüestió desprès que presentessin una instancia per saber el cost, la nostra associació va tenir que denunciar al seu departament davant el Sindic de Greuges de Catalunya, per aconseguir tenir el pressupost; i després de 6  mesos  i per que els va instar el Sindic de forma reiterativa, ens van enviar el cost de l’obra d’instal·lació en un document de resposta sense desglossar, si no mai ho hauríem obtingut.

2.      La nostra associació  va presentar la moció per que vol llum i per lo tant, no entenem la posició ambigua del Govern, que vota a favor, encara que sembla que no vol tirar en davant el que vota.
3.      Volem senyalar escoltant-la al Ple, deduïm que vostè lliga l’ instal·lació de llum a la zona a al permanència de la pista de Skate i Basquet; des de la nostra associació ja li  advertim que volem llum als carres esmenats a la moció facin el que facin amb la pista.

4.      La raó per la qual la volíem deixar-la  fora de pressupostos participatius, es basa en el que va dir Veronica Moreno de Si es pot “Es una mesura urgent” i per que com a mesura de seguretat viaria, no s’hauria de posar en un projecte participatiu, ja que creiem que es obligació del Govern dotar de seguretat els carrers del municipi.


5.   

   Sobre la pista de Skate i Basquet li volem recordar que no te tanques per poder dissuadir a la gent de que entri, això ja s’ho van traslladar al mes de setembre de 2015 a la reunió; que vaser l’anterior govern  el que va aprovar la col·locació de la pista en aquest espai i per últim, que nosaltres no contemplem en cap cas que la pista sigui canviada de lloc; la nostra associació,  pel mes de Setembre o Octubre, presentarà una proposta de millora per aquest espai.
 

Per acabar volem dir que deixar aquesta zona sense llum es un risc per la seguretat en matèria de mobilitat  i advertir al Govern local que  per nosaltres aquesta aprovació, es un acte administratiu sobre el qual estarem vigilants per que es compleixi en el temps i la forma en els acords aprovats.

jueves, 28 de julio de 2016

Carta oberta al regidor August Armengol (i a PxC El Vendrell)



Mitjançant aquestes línies voldria contrastar les afirmacions que l'August Armengol, portaveu de PxC a l'Ajuntament de El Vendrell, va fer contra mi i l'Associació de Veïns del Tancat III de El Vendrell, la qual presideixo, en el decurs de l'últim ple celebrat  dimarts 19 de juliol. Tot es va produïr durant la presentació d'una proposta que van presentar conjuntament Ciutadans i Si és Pot en nom de l'Associació de Veïns Tancat III.
D'entrada, la proposta feia referència a la col·locació de l'enllumenat al Carrer Ramón Llull i al Carrer Miquel Martí i Pol. La qüestió, ben defensada per Ciutadans i Sí és Pot, descrivia, entre d'altres coses, un problema de seguretat al carrer Ramón Llull vinculat a l'existència d'una pista de bàsquet i skate que, al igual que tot el carrer, no està il·luminada. Des de l'Associació, entenem que és una situació molt greu ja que la pista és un punt de concurrència amb molts nens i el carrer Ramón Llull és molt transitat per anar al Mercadona del Botafoc. La proposta va ser aprovada per tots els grups menys per PxC que va votar en contra. Així, a l'explicació de vot, el Sr Armengol va fer uns raonaments que mereixen ser tractats amb detall.
En primer lloc, va dir que una de les raons per les quals votava en contra era que l'Associació de Veïns "no era Associació ni de veïns" . Aquesta afirmació és rotundament falsa i, per comprovar-ho, li convido a què vagi al registre d'entitats i observi el CIF de l'Associació i els seus Estatuts registrats. També,  sí que som veïns els que la conformem i, fins i tot, hem atés, només una vegada, a gent del seu partit que ha vingut amb el fals objectiu de denunciar problemes per a treure informació sobre les ocupacions incíviques. Se'n recorda que es va intentar posar  la  medalla, en un ple de la legislatura passada, d'haver acabat amb les ocupacions incíviques quan en realitat ni tan sols va apareíxer pel nostre local?. Se'n recorda com l'Associació de  Veïns del Tancat III va fer una nota de premsa explicant el que va passar i fent-lo quedar com un mentider?. Aquest és el motiu real de la seva emprenyada amb el Tancat III, que no se li va permetre fer demagògia i populisme amb un tema tan sensible com les ocupacions incíviques
En segon lloc, va dir que el Tancat III estava format pels "supervivents de la llista de ICV El Vendrell i que el número 2 era el secretari". Això torna a ser rotundament fals com podria comprovar vosté si hagués aixecat el cul de la seva cadira com han fet, per exemple, els partits que han presentat la proposta en nom de l'Associació. També, menteix quan diu que el número 2 de la llista era el secretari. Si repassa la llista veurà que el secretari, Antonio García Leal, era el número 21.
En tercer lloc, durant la seva explicació, vosté diu que "la nostra proposta hauria d'anar en precs i preguntes". En aquest sentit, recordar-li que vosté no és ningú per dir-li als grups representats quines propostes poden o no poden presentar. Ja sé que li encanta això de manar dictatorialment i el pensament únic però un Ajuntament democràtic el segle XXI no funciona així. El Vendrell no és l'Alemanya dels anys 30.
En quart lloc, vosté va parlar de l'existència de "les Associacions del Tancat I i el Tancat II". Aquestes no existeixen ( el nostre àmbit de treball és tot el Tancat i, en funció del problema, tot El Vendrell) i li aclaro que la nostra porta aquest nom perquè reflota l'antiga que es va crear a principis dels 80 com a Associació de Parcel·listes. 
En cinquè lloc, ens va titllar de "sectaris i mentiders". Doncs molt no ho serem ja que tothom ha votat a favor menys el seu grup. També, podríem discutir el calificatiu de "lobby", no sé si referit al Tancat III o a la Xarxa Vendrellenca de la qual també en sóc portaveu, però no perdre més temps amb vosté perquè no s´ho mereix.
Finalment, donat que no li va agradar el llibre que li vaig regalar el dia del debat electoral  ( se'n recorda?), li recomanaré un als militants del seu partit. És diu "Com ens venen la moto" i està escrit per Noam Chomsky. Potser la seva lectura les hi permetrà descobrir qui és l'Alejandro Lerroux de El Vendrell.


Alex Duque Triviño
Politòleg, empleat públic de la Generalitat i delegat sindical de CCOO.
Sinpatizant  de ICV.
President de l'Associació de Veïns Tancat III.


domingo, 10 de julio de 2016

Estem satisfets per les mesures contra ús de sofre als nostres carrers.



Des de les organitzacions que composen la Xarxa Vendrellenca,  associacions de veïns Carretera de Valls Nord,  San Ramon de Corruga,  Torreblanca, Millorem el Francas, El Tancat III, i el  Col·lectiu d’Aturats del Baix Penedès    volem mostrar la nostra satisfacció per la aprovació de les mesures per la prohibició immediata del ús de Sofre a els carrers de Vendrell, que Si es pot a portat al Ple en nom de la nostra organització el passat dia 28 de juny.


Agraïm els vots favorables de els grups  del Govern,  PSC, CIU i ERC i de l’oposició   Si es pot, Som Poble, Partit Popular i Ciutadans, que ha servit per a aconseguir el quòrum necessari en aquest Ple, per tirar endavant les las mesures que eliminaran el sofre dels nostres carrers, un producte que hem de recordar, es perillós i que en cap cas serveix per fer que els gossos  deixin de fer  miccions allà on es posa.






Des de la nostra organització seguirem treballant per millorar el Vendrell amb propostes concretes que facin de la nostra vila un millor lloc per viure.


Xarxa Vendrellenca
xarxavendrellenca@gmail.com 




La replica Plataforma per Catalunya



“Crec que va cometre un error a l'abstenir-se a la qüestió que plantegem, i un total i absolut menyspreu al treball de la nostra  associació

Al fil de l'aprovació de les mesures per a la prohibició del sofre en els carrers del nostre municipi, en el Ple del passat dia 28 de juny m'agradaria escriure aquest article amb la finalitat de respondre al senyor August Armengol de Plataforma per Catalunya, davant els arguments esgrimits en el ple del passat dia 28 i l'abstenció del seu grup a la proposta plantejada per la Xarxa Vendrellenca.

El primer que he de dir, és que el senyor Oscar Blasco de Si es pot, va defensar bé la moció davant el seu atac, per la qual cosa tot el que digui en aquestes línies, serà per a complementar el que el ja li  va contesta.

Senyor Armengol, líder de PXC, en els sis mesos de treball, que ens ha portat a presentar davant ple de la corporació local aquesta proposta, ja teníem coneixement que el Sofre, com qualsevol altre producte està prohibit abocar als carrers del nostre municipi; sabem de primera mà el que estableix la legislació local perquè tenim una còpia de l'Ordenança de Convivència i civisme del municipi, i perquè en una reunió prèvia sobre aquest tema  amb l'Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) òrgan dependent de la Policia local del Vendrell ens informat de la qüestió, i basant-nos en aquest coneixement vam presentar part de les nostres reclamacions.

El nostre informe final que consta de 19 folis té entre els seus arguments el que s'estableix a l'article 63 en el punt 2.

“És prohibeixen Totes els Actuacions que puguin embrutar o deslluir, per QUALSEVOL mètode, la via o espais Públics o que siguin l contràries a la neteja, a l'estètica ..."

També inclou el que s'estableix a l'article 64 que en el seu Punt 1 diu.

És prohibeix buidar, abocar, dipositar o abandonar QUALSEVOL mena de residu a la via pública (Calçada, voreres, escossells, xarxa pública de clavegueram, etc.) ....

D'altra banda el nostre informe conté una resolució del Departament de Salut de la Generalitat on se'ns diu.
“En relació a la utilització del sofre com a producte repel∙lent, aquesta substància no està autoritzada com a biocida en el marc legislatiu europeu actual i no hi ha cap producte amb sofre autoritzat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSSI) amb finalitat repel∙lent (biocida). Cal recordar
que el Reial decret 1054/2002, d’11 d’octubre, pel qual es regula el procés d’avaluació per al registre, autorització i la comercialització de biocides preveu que qualsevol biocida que es comercialitzi i utilitzi en territori nacional haurà d’estar prèviament autoritzat i inscrit en el Registre Oficial de Plaguicides o en Registre de Biocides de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

Pel que fa als efectes per a la salut, el sofre és una substància química classificada com a irritant de la pell de categoria 2 d’acord a la normativa europea vigent sobre classificació, envasament i etiquetatge de substàncies i mescles (Reglament (EC) 1272/2008)”


Dit això senyor Armengol, des del més absolut respecte a la seva opinió sobre la proposta, m'agradaria recordar-li que la nostra moció es fonamenta en quatre qüestions, que nosaltres considerem des de la Associació de Veïns del Tancat III prou sòlides com per proposar a la Xarxa Vendrellenca i portar davant el ple de la corporació.
La primera era situar el problema de manera pública, ja que és una pràctica habitual, la d'abocar Sofre en els nostres carrers com a repel·lent per miccions de gos, perquè hi ha un gran desconeixement que aquest producte és inútil com a repel·lent; la segona aconseguir que s'informi els ciutadans i ciutadanes que ho aboquen, que està prohibit, en benefici de la seguretat de tots la tercera, una fórmula d'aconseguir que s'introdueixi específicament en la nova Ordenança de Convivència i civisme que posar  sofre en els nostres carrers està prohibitla quarta aconseguir que la gent deixi de  gastar diners en un producte inútil contra les miccions de gos donat que els comerciants estaran avisats que no es pot vendre per que no esta inscrit com a  biocida.

Per tant li diré que crec que va cometre un error a l'abstenir-se a la qüestió que plantegem, i un total i absolut menyspreu al treball de la nostra associació, que ha fonament sobradament la necessitat de tirar endavant mesures contra l'ús de Sofre en els nostres carrers; vostè amb el seu argument "No podem prohibir el prohibit" li va donar un enfocament poc sòlid  i equivocat a la qüestió plantejada per nosaltres que li va donar veu en el Ple Si es pot,  ja que no es prohibir el prohibit, si no eradicar el producte dels nostres carrers per que es perillós e inútil.

Antonio Garcia Leal
Secretari de la AAVV Tancat III