jueves, 28 de julio de 2016

Carta oberta al regidor August Armengol (i a PxC El Vendrell)



Mitjançant aquestes línies voldria contrastar les afirmacions que l'August Armengol, portaveu de PxC a l'Ajuntament de El Vendrell, va fer contra mi i l'Associació de Veïns del Tancat III de El Vendrell, la qual presideixo, en el decurs de l'últim ple celebrat  dimarts 19 de juliol. Tot es va produïr durant la presentació d'una proposta que van presentar conjuntament Ciutadans i Si és Pot en nom de l'Associació de Veïns Tancat III.
D'entrada, la proposta feia referència a la col·locació de l'enllumenat al Carrer Ramón Llull i al Carrer Miquel Martí i Pol. La qüestió, ben defensada per Ciutadans i Sí és Pot, descrivia, entre d'altres coses, un problema de seguretat al carrer Ramón Llull vinculat a l'existència d'una pista de bàsquet i skate que, al igual que tot el carrer, no està il·luminada. Des de l'Associació, entenem que és una situació molt greu ja que la pista és un punt de concurrència amb molts nens i el carrer Ramón Llull és molt transitat per anar al Mercadona del Botafoc. La proposta va ser aprovada per tots els grups menys per PxC que va votar en contra. Així, a l'explicació de vot, el Sr Armengol va fer uns raonaments que mereixen ser tractats amb detall.
En primer lloc, va dir que una de les raons per les quals votava en contra era que l'Associació de Veïns "no era Associació ni de veïns" . Aquesta afirmació és rotundament falsa i, per comprovar-ho, li convido a què vagi al registre d'entitats i observi el CIF de l'Associació i els seus Estatuts registrats. També,  sí que som veïns els que la conformem i, fins i tot, hem atés, només una vegada, a gent del seu partit que ha vingut amb el fals objectiu de denunciar problemes per a treure informació sobre les ocupacions incíviques. Se'n recorda que es va intentar posar  la  medalla, en un ple de la legislatura passada, d'haver acabat amb les ocupacions incíviques quan en realitat ni tan sols va apareíxer pel nostre local?. Se'n recorda com l'Associació de  Veïns del Tancat III va fer una nota de premsa explicant el que va passar i fent-lo quedar com un mentider?. Aquest és el motiu real de la seva emprenyada amb el Tancat III, que no se li va permetre fer demagògia i populisme amb un tema tan sensible com les ocupacions incíviques
En segon lloc, va dir que el Tancat III estava format pels "supervivents de la llista de ICV El Vendrell i que el número 2 era el secretari". Això torna a ser rotundament fals com podria comprovar vosté si hagués aixecat el cul de la seva cadira com han fet, per exemple, els partits que han presentat la proposta en nom de l'Associació. També, menteix quan diu que el número 2 de la llista era el secretari. Si repassa la llista veurà que el secretari, Antonio García Leal, era el número 21.
En tercer lloc, durant la seva explicació, vosté diu que "la nostra proposta hauria d'anar en precs i preguntes". En aquest sentit, recordar-li que vosté no és ningú per dir-li als grups representats quines propostes poden o no poden presentar. Ja sé que li encanta això de manar dictatorialment i el pensament únic però un Ajuntament democràtic el segle XXI no funciona així. El Vendrell no és l'Alemanya dels anys 30.
En quart lloc, vosté va parlar de l'existència de "les Associacions del Tancat I i el Tancat II". Aquestes no existeixen ( el nostre àmbit de treball és tot el Tancat i, en funció del problema, tot El Vendrell) i li aclaro que la nostra porta aquest nom perquè reflota l'antiga que es va crear a principis dels 80 com a Associació de Parcel·listes. 
En cinquè lloc, ens va titllar de "sectaris i mentiders". Doncs molt no ho serem ja que tothom ha votat a favor menys el seu grup. També, podríem discutir el calificatiu de "lobby", no sé si referit al Tancat III o a la Xarxa Vendrellenca de la qual també en sóc portaveu, però no perdre més temps amb vosté perquè no s´ho mereix.
Finalment, donat que no li va agradar el llibre que li vaig regalar el dia del debat electoral  ( se'n recorda?), li recomanaré un als militants del seu partit. És diu "Com ens venen la moto" i està escrit per Noam Chomsky. Potser la seva lectura les hi permetrà descobrir qui és l'Alejandro Lerroux de El Vendrell.


Alex Duque Triviño
Politòleg, empleat públic de la Generalitat i delegat sindical de CCOO.
Sinpatizant  de ICV.
President de l'Associació de Veïns Tancat III.


No hay comentarios:

Publicar un comentario