martes, 4 de julio de 2017

Considerem prioritàries les solucions per al problemes que generen els forts aiguats.

Des de la Xarxa Vendrellenca celebrem que per unanimitat s’hagi aprovat la proposta d’Esquerra Republicana per trobar solucions als problemes que es donen a tota la nostra vila quan hi ha mala mar o pluges torrencials, donat que suposa un canvi de criteri  del nostre govern en aquesta matèria.  En paraules de l’Alcalde al programa  de televisió del Vendrell “Per que” del mes de gener d’aquest any parlant de les conseqüències del temporal que va haver,  titlla la proposta de construcció d’un dipòsit d’aigües pluvials a Comarruga de “proposta megalítica” i del equipament que hi ha davant de la plaça de les Palmeres construït per costes a l’any 2006  va dir que “mai ha funcionat”  sense plantejar la necessitat de trobar solucions per posar-lo en marxa.

La nostra organització celebra que en un ple s’hagin posat  dates concretes  per tenir propostes de solucions per els problemes que donen els temporals de Mar i els forts aiguats, així com un mapa de zones inundables del municipi. Pel que fa a la proposta de solucions per als veïns de l’Avinguda  Brisar Mar,i ells carrers adjacents  que es veuen inundats els carrers cada vegada que hi ha fortes pluges, celebrem que s’hagi parlat al ple de solucions concretes, i que fins i tot el hi hagi una proposta de construcció d’un dipòsit d’aigües pluvials al pla d’inversions que FCC-Aqualia va presentar al concurs per crea l’empresa mixta, que es xifra en 3.877.840,53 € amb IVA inclòs. Encara que lamentem que els 5 milions d’euros del cànon  de l’Aigua que rebrà el nostre Ajuntament, no hagi servit per finançar una part d’aquest obra.

Pel que fa a l’ infraestructura  construïda per el Ministeri de costes a l’any 2006,   per part de la nostra organització, nosaltres ens van posar en contacte amb el Ministeri el passat mes d’abril, i van  aconseguir que s’obrís un expedient  per part d’aquest organisme,  de  per tractar de trobar solucions als problemes per als quals aquest equipament no ha funcionat mai, esperem que en breu podem dir que ja esta en marxa. 

Aquí podeu llegir la resposta que ens va donar el ministeri sobre aquest tema.

https://drive.google.com/open?id=0B8escF8exEoYR1RZOVRQejE5aDg 



La nostra organització, encara que no es ponent en aquesta proposta, estarà vigilant en el seu compliment, per que nosaltres creien que es molt necessari trobar solucions que redueixin l’impacta de les pluges i les temporals als veïns in veïnes de la nostra vila per millorar la seva qualitat de vida.   

Twitter @xvendrellenca 
xarxavendrellenca@gmail.com 

No hay comentarios:

Publicar un comentario