lunes, 10 de octubre de 2016

Volem que es construeixi el CAP del Botafoc


“Del debat de la Xarxa Vendrellenca a la reunió plenària sobre aquesta qüestió va despendre que al Botafoc tenim promeses electorals, i una cessió de dret de superfície capa una fundació que no ha construït res des de 2011”

Des de la Xarxa Vendrellenca hem presentat als grups de l’ Ajuntament de Vendrell una moció per al Ple d’ Octubre per que s’insti al Govern local, a parlar amb la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona per construir el CAP del Botafoc, complint el compromís adquirit per aquesta fundació amb l’Ajuntament al Març de 2011   a pocs dies del començament de la campanya electoral 2011/2015, també volem que  es sol·liciti que el consultori dels barris marítims es converteixi en un CAP per tal de millorar l’assistència als barris marítims del nostre municipi.

La nostra organització, considera necessària la construcció del CAP del Botafoc com a formula per descongestionar el CAP del carrer Transversal, que esta saturat degut a l’augment de usuaris de la sanitat; aquest problema valdria dir, que esta reconegut públicament per els dos últims alcaldes de la nostra vila Benet Jané qui sota el seu mandat 2006/2011 va aprovar la cessió d’un dret de superfície a la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona al Març de 2011 fent un acte de posada de la primera pedra i per l’actual batlle Marti Carnicer que va dir a la campanya electoral, que s’havia de construir el CAP del Botafoc, per descongestionar el CAP del carrer transversal; i de la seva construcció va apuntar,  “serviria per que les persones de la comarca que fan diàlisi i que ara van a Tarragona la pugin venir a aquest CAP”.

D’altra banda creiem que l’actual consultori dels barris marítims es insuficient i te unes instal·lacions deficients, per la gent d’aquells barris que al estiu veu duplicada la quantitat de gent que esta allà, i dintre de la sessió plenària de la Xarxa del passat dia 24 de Setembre ho van parlar amb els representants d’aquest barris a la nostra organització i van acordar proposar a la mateixa moció la construcció d’un CAP que doni cobertura a la gent d’aquest barris.

Tenint en compte que no coneixem que hagi hagut ningun modificació del acord del Ple del 14 Març de 2011 entre l’Ajuntament i la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona  per la construcció del CAP del Botafoc  i entenem que aquesta infraestructura, es essencial per millorar el servei d’atenció primària a la nostra vila,   i  que ja te un projecte que tan sols cal posar en marxar; i  creien que es necessari millorar les infraestructures i els serveis sanitaris d’atenció primària dels barris marítims del Vendrell,   des de la nostra organització hem presentat als grups de l’ Ajuntament moció que en el seu articulat sol·licita.

1. A sol·licitar a la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona a executar la construcció el CAP del Botafoc que es va comprometre a construir l’any 2011.

2. A construir el CAP del Botafoc d’ acord amb les realitats de creixement demogràfic de la nostra vila, des de que es va comprometre a l’any 2011 fins ara.

3. A posar en marxa aquesta obra al 2017, i tenir-la acabada abans del final d’aquest legislatura 2015/2019.

4. A instar al departament de Salut de la Generalitat a construir un nou CAP per donar cobertura als veïns del barris marítims a un espai cèntric d’ aquest barris.

5. A treure a la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona els drets de superfície dels terrenys dels carrers Avinguda Baix Penedès amb Batllori i Mune on s’ha de construir el CAP, al primer Ple després de l’agost de 2017 si les obres del CAP del Botafoc no esta començades.

6. A instar al departament de Salut del Govern de la Generalitat al Ple de Setembre de 2017 a la construcció sota la tutela del Cat Salut del CAP del Botafoc, si les obres del CAP del Botafoc no s’han posat en marxa per part de la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona abans setembre de 2017, motiu per al qual s’ha acordat treure-li el dret de superfície dels terrenys

7. A instar al departament de Salut de la Generalitat la Ple de Setembre de
2017 a prendre les mesures, que estimi oportunes contra la Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona, si al Setembre de 2017 s’han començat les obres del CAP del Botafoc.

8. A traslladar els acords del Ple al departament de Salut de la Generalitat.

Del debat de la Xarxa Vendrellenca a la reunió plenària sobre aquesta qüestió va despendre que al Botafoc tenim promeses electorals, i una cessió de dret de superfície capa una fundació que no ha construït res des de 2011, i pel que fa als barris marítims creiem que precisen un CAP en condicions per que la gent d’allà sigui atesa, es per això que hem presentat la nostra moció on entre d’altres acords destacables proposem que s’insti a al Fundació Centres Assistencials i d'urgències de Tarragona a posar en marxa aquesta obra al 2017 i que si per l’agost d’aquest any no s’han posat en marxa se’ls tregui el dret de superfície, d’altra banda hem presentat una sol·licitud a la secretaria de l’Ajuntament per que ens faci un informe on s’ ens expliqui que ha passat en aquest per tal de proposar mecanismes de control al  Ajuntament i responsabilitats de per que desprès de quatre anys tenim als terrenys del CAP un solar i una primera pedra soterrada sota el pols del pas del temps.

Hem enviat als grups CIU, PSC, ERC, Si es Pot, Som Poble, Partit Popular, Ciutadans  la nostra  proposta de moció per tal que la estudiïn i la presentin en el nostre nom al ple.




No hay comentarios:

Publicar un comentario